Demensindretning i København

På Henrik Pontoppidans vej i København Nord ligger en helt særlig lejlighed. Her kan du nemlig finde inspiration til demensindretning og opleve over 50 demensvenlige hjælpemidler og teknologier. Guiden65 har snakket med ergoterapeut Louise Dehli fra Center for Demens om lejligheden.

Hvad kan jeg bruge lejligheden til?

På trods af kun at have været i gang i 1,5 år, har inspirationslejligheden allerede givet mange pårørende og fagfolk perspektiver på livet med demens, og på hvordan demens indretning kan skabe overskud.

“Målet med lejligheden er, at borgere og pårørende præsenteres for lavpraktiske tips og tricks og teknologiske hjælpemidler samt modtager målrettet rådgivning om, hvordan tips og trick og hjælpemidler kan implementeres i hverdagen, så det bidrager til, at den enkelte kan fastholde eller øge sin selvstændige livsførelse” – Center for Demens – Træning og Rådgivning, Københavns Kommune

Hvad kan jeg få hjælp til?

I inspirationslejligheden kan du finde råd til demensindretning og til at gøre dit hjem trygt og overskueligt for personer med demens og få vejledning til hvordan hjælpemidler kan være til gavn for personer med demens.

“Det er nemt at finde dyre hjælpemidler, men det er svært at finde fifs – det kan vi give.” – Louise Delhi, ergoterapeut Center for Demens

Louise Delhi er ergoterapeut ved Center for Demens, der har inspirationslejligheden i København som et af deres projekter. Hun fortæller, at målet med lejligheden er at borgere og pårørende kan finde hjælpemidler, der ikke alle koster alverden at indføre.

Rådene fokuserer på helt lavpraktiske ændringer, du selv kan lave uden store økonomiske omkostninger. Det kan for eksempel handle om hvordan klædeskabe kan indrettes så det bliver en hjælp frem for en udfordring for den demente, altså demensindretning

Find flere råd til at bo demensvenligt her.

Hvem besøger lejligheden?

“Folk har forskellige formål med at komme ind og se lejligheden. Mange kommer for at få inspiration og indblik i ting, der kan gøre livet lettere for personer med demens. Derfor er der selvfølgelig også mange personer med demens og pårørende, der kommer herind. Men fagpersoner kan også få noget ud af at se lejligheden.” – Louise Dehli, ergoterapeut Center for Demens

Louise Delhi fortæller, at folk kommer ind til dem med forskellige formål. Nogle vil gerne blive inspireret og have indblik. Andre ønsker sig måske bare støtte. Hos Center for Demens ser de sig selv som en indgang til livet med demens på kommunalt plan.

Derudover kommer nogle personer også ind til dem med en specifik ting, de gerne vil have svar på, men det kan også være de bare gerne vil se hvilke muligheder og metoder, der findes.

Alle er velkomne

Når du besøger inspirationslejligheden, er der altid en terapuet klar til at tage imod dig. De tilbyder, at tage dig og dine i hånden og introducere dig for hvordan man kan leve med demens.

“Den terapeut du møder i lejligheden tager altid udgangspunkt i din historie. Det vil sige, at hvis du for eksempel bor i lejlighed kan der være andre hensyn end hvis man bor i hus og omvendt.” – Louise Delhi, ergoterapeut Center for Demens

Når folk forlader inspirationslejligheden og Center for Demens, har de fået ideer til løsninger, de kan lave, for at få en bedre demensindretning.

Praktisk info

Lejligheden er en del af Københavns Kommunes Center for Demens, der tilbyder telefonisk rådgivning og vejledning om demens. Inspirationslejligheden kan kontaktes på telefon 23 81 75 75.

Lejligheden ligger på Henrik Pontoppindans Vej 2B i København N. Denhar åbent alle dage efter aftale, men holder åbent hus hver fredag mellem 12 og 14.

Der findes mange andre muligheder for støtte om du selv har demens eller er pårørende. Et af dem er DemensHjørnet i Aarhus. Du kan læse om DemensHjørnet her.

Kilder

Center for Demens Rådgivning og Træning, Københavns Kommune

Brochure fra Center for Demens Rådgivning og Træning, Københavns Kommune

  • Brugervenlighed
  • Instruktion
  • Opstart
  • Design
  • Holdbarhed
  • Service
  • Pris/kvalitet
  • Øget selvstændighed
  • Øget livskvalitet
Brugeranmeldelse
  • Brugervenlighed
    Sender

    Hvor let er hjælpemidlet at bruge? (1 stjerne er dårligst, 5 stjerner er bedst)
  • Instruktion
    Sender

    Hvor god er den instruktion, du har fået? F.eks. gennem brugermanualen, videovejledning, mundtlig instruktion m.m.
  • Opstart
    Sender

    Hvor let er det at starte med at bruge hjælpemidlet?
  • Design
    Sender

    Kan du lide udseendet?
  • Holdbarhed
    Sender

    Bliver det hurtigt slidt, eller går det nemt i stykker?
  • Service
    Sender

    Er det nemt nok at få hjælp, hvis der opstår problemer med hjælpemidlet?
  • Pris/kvalitet
    Sender

    Stemmer hjælpemidlets kvalitet overens med det, du betalte for det?
  • Øget selvstændighed
    Sender

    I hvor høj grad mener du, at hjælpemidlet bidrager til mere selvstændighed?
  • Øget livskvalitet
    Sender

    I hvor høj grad mener du, at hjælpemidlet bidrager til at øge livskvalitet?
Bedømmelse af kommentarer 0 (0 Gæstevurderingerne)
Scroll to Top
Scroll til toppen