Videolink: Nemme samtaler gennem TV’ets store skærm

Gennem Videolink kan pårørende føre videosamtaler med et ældre familiemedlem gennem den ældres TV. Der kræves ingen IT-kundskaber.

Kort beskrivelse:
Pårørende kan føre en videosamtale med ældre familiemedlemmer på deres store TV skærm, så det kan opleves tæt på at få et rigtigt besøg. Og det uanset om de bor på et plejehjem, i ældreboliger, i private boliger etc.
Videolink er intet mindre end en Verdensnyhed. Det fungerer som en slags “FaceTime til ældre” – bare på TV. Det kræver ingen teknisk viden og anvendes helt uden brug af tastatur, fjernbetjening, mus eller lignende.

Målgruppe generelt:
Aldersgruppe kan være +65, men de fleste af vores brugere er +80 år. De bor i egen bolig, på plejehjem, i ældrebolig, beskyttet bolig m.fl. Vi ønsker at inkludere ældre familiemedlemmer, for derved at minimere afsavn og ensomhed hos den ældre del af befolkningen, som ofte beskriver sig selv
som “teknologiske analfabeter”. Ældre kan lide af nedsat funktionsevne, demens, motoriske vanskeligheder, kognitive udfordringer eller anden sygdom. Videolink er et “High tech produkt til low tech people”.

Målgruppe demens:
Vi oplever at brugere, som har demens eller begyndende demens, kan have vanskeligt ved håndtere en tablet eller en iPad. Det afskærer denne gruppe fra at komme i kontakt med deres pårørende via moderne kommunikationsløsninger såsom FaceTime, Skype etc. Vi oplever en øget livskvalitet hos demente, der anvender Videolink som kommunikationsværktøj med deres pårørende, og de føler sig i højere grad inkluderet i familien.

Hvordan bidrager produktet til brugerens selvhjulpenhed?:
Når først brugerne af Videolink er blevet fortrolige med at kunne holde en videosamtale med deres pårørende, så har de ikke behov for hjælp udefra, som f.eks. personalet på et plejehjem eller en hjemmehjælper. Dette er muligt fordi Videolink fungerer helt fuldautomatisk. Videolink kræver heller ikke opladning, og alt support foregår online, uden involvering fra kundens side.

Hvordan bidrager produktet til brugerens livskvalitet?:
Vi oplever, at både brugerne og de pårørende får øget livskvalitet, når de anvender Videolink. Brugere, som bor på plejehjem, føler pludselig, at de bliver inkluderet med deres familie, da de nu har mulighed for eks. “at tage med på ferie” (online) eller se deres børnebørn og oldebørn. De pårørende føler større tryghed, da de nu både kan se og høre, at deres ældre mor eller far har det godt, ved visuelt at kunne konstatere dette via Videolink.
For yderligere info om Videolink kan det anbefales at se denne korte 2 minutters video-reportage fra TV Aarhus: https://www.tvaarhus.dk/videolink-bringer-folk-sammen-1

Hvem skal involveres i brugen?:

Link til produktet

Installering og drift:
Videolink består af en lille mikrocomputer samt et webkamera. Det er meget simpelt at installere. Det eneste, der skal gøres, er at sætte mikrocomputeren til 220 volt strøm, tilslutte den til TV’et via et standard HDMI kabel, og dernæst placere webkameraet oven på TV’et. Når installationen er udført, modtager den pårørende et eller flere links på sin smartphone, tablet eller PC, som herefter kan bruges til at “Videoringe” til det ældre familiemedlem, hvor udstyret er placeret. Selve brugen af Videolink kræver, modsat mange andre videokommunikations-løsninger, absolut ingen IT-kundskaber overhovedet.

Hvem er involveret i installering og drift – hvad er deres rolle?:
Installationen kan enten udføres af personalet på et plejehjem, en hjemmehjælper, en pårørende eller af Videolink (såfremt modtageren befinder sig i en rimelig radius fra Aarhus, hvor virksomheden Videolink hører til). Selve driften står Videolink for. Dette indbefatter også løbende softwareopdateringer (som foregår fjernstyret) samt kundesupport.

Service der tilbydes:
Såfremt der ikke forefindes WiFi hos vedkommende, som skal modtage videoopkaldet (der hvor Videolink skal installeres), tilbyder vi en såkaldt Hotspot simkort løsning, som er en lille USB dongle, der skal sættes i mikrocomputerens USB indgang. Dette sørger Videolink for. Denne tilbydes for 50,- DKK pr. md, så den samlede pris for Videolink bliver 299,- DKK pr. md. Såfremt der på forhånd forefindes WiFi på stedet, er prisen 249,- DKK pr. md. WiFi kan eks. være den ældres egen router. Vi har oplevet ustabilitet på flere plejehjems WiFi internet, så her garanterer vi ikke, at det virker stabilt. Er der behov for Hotspot løsningen, aftales dette individuelt med kunden.

Vedligeholdelse af løsningen:
Videolink står for den fulde vedligeholdelse af Videolink systemet i hele lejeperioden.

Hvordan får brugeren adgang til produktet?:
Lejes

Produktfakta:
Selve mikrocomputeren fylder mindre end en smartphone og kan ofte gemmes væk bag TV’et (i nogle tilfælde ved siden af TV’et, hvis dette hænger meget tæt på væggen). Webkameraet har omtrent samme størrelse, og Hotspot donglen er på størrelse med en “lille USB harddisk”. Hele Videolink løsningen kan være i en pakkepost boks på ca. 15 CM x 15 CM x 5 CM.

Testresultater fra uafhængig kilde:
Link til et Facebook-opslag fra én af vores testfamilier vedrørende erfaringer med Videolink (vi har ikke tilskyndet dem til at lave dette opslag): https://www.facebook.com/hanne.fuglsangnielsen/posts/2915312765227199?__tn__=K-R
Flere kundereferencer kan fremsendes på anfordring. Se også anmeldelser her på GUIDEN65.

Link til produktet

 • (1)
  Brugervenlighed
 • (1)
  Instruktion
 • (1)
  Opstart
 • (1)
  Design
 • (1)
  Holdbarhed
 • (1)
  Service
 • (1)
  Pris/kvalitet
 • (1)
  Øget selvstændighed
 • (1)
  Øget livskvalitet
1
Brugeranmeldelse
 • Brugervenlighed
  Sender

  Hvor let er hjælpemidlet at bruge? (1 stjerne er dårligst, 5 stjerner er bedst)
 • Instruktion
  Sender

  Hvor god er den instruktion, du har fået? F.eks. gennem brugermanualen, videovejledning, mundtlig instruktion m.m.
 • Opstart
  Sender

  Hvor let er det at starte med at bruge hjælpemidlet?
 • Design
  Sender

  Kan du lide udseendet?
 • Holdbarhed
  Sender

  Bliver det hurtigt slidt, eller går det nemt i stykker?
 • Service
  Sender

  Er det nemt nok at få hjælp, hvis der opstår problemer med hjælpemidlet?
 • Pris/kvalitet
  Sender

  Stemmer hjælpemidlets kvalitet overens med det, du betalte for det?
 • Øget selvstændighed
  Sender

  I hvor høj grad mener du, at hjælpemidlet bidrager til mere selvstændighed?
 • Øget livskvalitet
  Sender

  I hvor høj grad mener du, at hjælpemidlet bidrager til at øge livskvalitet?
Bedømmelse af kommentarer 5 (1 Anmeld)

Relaterede varer

Scroll to Top
Scroll til toppen