Digitalisér din velfærd med digitale hjælpemidler

Digitale ældre

Prøv at kigge dig omkring. Læg så mærke til, hvor meget teknologi der egentlig omgiver dig og påvirker din hverdag. Velfærdsteknologien er kommet for at blive, så hvorfor ikke lade den komme dig til gode?

Fra støvsuger til robot

Hjælpemidler har altid været en del af vores liv og hverdag – vi tænker bare sjældent over det. Som mennesker har vi altid stræbt efter at udvikle os og gøre vores hverdag og arbejde lettere eller mere effektiv. Derfor skaber vi hele tiden nye opfindelser, der kan gå ind og opfylde vores behov. Opfindelserne kan være store eller små, men fælles for dem er, at de hjælper os i hverdagen, så vi enten skal bruge mindre tid eller færre kræfter på en opgave end førhen.

robotstøvsuger
Robotstøvsugeren er et eksempel på en velfærdsteknologisk hjælp

Nogle opfindelser bliver skabt, fordi de skal bruges til at kompensere for noget, man kunne tidligere. Det er tilfældet med de hjælpemidler, som kan inddrages for at gøre hverdagens opgaver nemmere. Redskaber, der kan overtage nogle af de opgaver, som efter mange aktive år er blevet for meget for kroppen, for eksempel støvsugning.

Støvsugning er for de fleste et fast indslag i lørdagens rengøring. Men støvsugning af et helt hjem kan for  mange ældre – og måske også for de fleste børnefamilier – virke som en overvældende opgave. Her kan teknologien gøre en forskel: En robotstøvsuger, som selv kører rundt og ordner rengøringen af gulvene. Så kan man i stedet bruge sin tid og sine kræfter på andre ting.

Hvor der er viden, er der vej

Det giver god mening for langt de fleste at inddrage digitale teknologier i deres hverdag. Men først skal man vide, at produktet findes på markedet, og hvordan det digitale element kan være forskellige fra traditionelle hjælpemidler.

Derfor er det nødvendigt, at råd og vejledninger om velfærdsteknologi gøres lettilgængelige – særligt for ældre brugere. En pointe, som Kirsten Rud Bentholm, leder for den socialøkonomiske virksomhed Teknologi i Praksis, har beskrevet i sin artikel Velfærdsteknologi til hr. og fru Danmark. 

Her fortæller Kirsten, at der ligger en stor og vigtig opgave i at oplyse de ældre generationer om mulighederne ved velfærdsteknologi. Velfærdsteknologien har nemlig en lang række fordele.

Som ældre er fordelen ved at “digitalisere sin velfærd” med teknologi, at man kan blive i sit eget hjem i længere tid.

En af de fordele, som fremhæves i artiklen, er muligheden for, at ældre brugere af velfærdsteknologi kan blive i deres eget hjem i længere tid. En hjælp i form af en robotstøvsuger eller robotplæneklipper kan hjælpe til, så de ikke bliver afhængige af hjælp udefra.

Teknologien kan med andre ord give den hjælpende hånd, som ellers skulle have været hyret i form af en hjemmehjælper. Med velfærdsteknologien kan de ældre fortsat leve deres liv og styre deres egen hverdag, som de altid har gjort.

Før din hverdagen kan digitaliseres, er det nødvendigt at få overblik over de forskellige opfindelser og muligheder. GUIDEN65 er netop skabt for at give dig viden om de forskellige velfærdsteknologier og hjælpemidler, som kan være med til at gøre din hverdag lettere.

Hvad gør du:

Vil du vide mere om, hvordan du kan digitalisere din hverdag, så hold øje med nyhederne her på GUIDEN65

Har du fået lyst til at undersøge, hvilke robotstøvsugere der er på markedet, så se for eksempel udvalget hos Elgiganten

KILDER:
Viss: Velfærdsteknologi til hr. og fru Danmark

 

Scroll to Top
Scroll til toppen