Guiden65 Nyhedsbrev 2 – april 2020

GUIDEN65 bringer beretninger fra brugere, pårørende og fagpersoner om brug af hjælpemidler og velfærdsteknologi. GUIDEN65 giver borgeren en stemme

dette nyhedsbrev kan du læse om:

God læselyst!

NYHED – UDDANNELSER

GUIDEN65 indgik i efteråret 2019 samarbejdsaftaler med SOSU H og Københavns Professionshøjskole: GUIDEN65 er en rigtig god side, at arbejde med, når man arbejder med velfærdsteknologi.  Den er genial. Lige til at plukke ned og bruge. Meget let tilgængelig for alle og et lækkert værktøj. Det er et sted hvor eleverne kan gøre noget. De kan reelt gå ind og lave en anmeldelse”. Siger Maj-Britt Weidinger, projektleder, videnscenter for velfærdsteknologi Øst.

Elever og brugere har behov for et samlet overblik over velfærdsteknologi og hjælpemidler samt direkte adgang til viden om, hvordan andre brugere og borgere oplever de forskellige løsninger på markedet. På GUIDEN65 kan både slutbrugere og fagpersoner vurdere, om et hjælpemiddel giver øget livskvalitet, og er således et godt redskab til borgerdialog for eleverne og underviserne på SOSU skolerne. 

Aftalen indebærer bl a at:

 • GUIDEN65 uploader produkter, der bruges i undervisningen på platformen, til brug i undervisningen, ved pop up events
 • GUIDEN65 udstiller på teknologimesser og anmeldelsesmodulet bruges til at lade de studerende undersøge de udstillede hjælpemidler
 • GUIDEN65 arbejder primært med småhjælpemidler, som borgerne og brugerne selv kan købe
 • GUIDEN65 uploader instruktions film og videoer fra SOSU H’s youtube kanal
 • SOSU H har lavet film om hvordan de studerende kan bruge GUIDEN65  til at få overblik over velfærdsteknologier, initiere dialog og indhente borger- bruger feeedback via anmeldelserne. se filmen her 
 • Underviserne på SOSU H opfordres til at bruge GUIDEN65 anmeldelsesmodul i undervisningen.

GUIDEN65 har også en samarbejdsaftale med Københavns Professionshøjskole om at tilgængeliggøre GUIDEN65 for fagpersoner, og samarbejde om anmeldelser og brugerinddragelse. Vi skal sammen træne de studerende i at forholde sig kritisk til velfærdsteknologi. GUIDEN65s anmeldelsesmodul blev f eks brugt i introduktionsmodulet på ergoterapeutuddannelsen, som en metode til undersøge hjælpemidlerne fra en brugers perspektiv. Kbh professionshøjskole – anmeldelser i undervisningen

Link til uddannelsesområdet på GUIDEN65

Der er nu skabt et rum for uddannelser på GUIDEN6, hvor du kan læse mere om hvordan vi arbejder på dette område, og hvor du kommer til at kunne finde links til uddannelsesmoduler mm.

 

MERE ONLINE I CORONA TIDER

CORONA krisen fylder. Vi lever alle videre i vores hverdage, mere på afstand, lidt mere online og ofte mere stille end før. Vi kan ikke komme til mange af de aktiviteter, der plejer at give os glæde, eller mødes med andre og blive fyldt op af godt samvær.

Alle er ramt. Vores sundhedssystemer er udfordrede og omstiller sig. Der tænkes, spekuleres og tages hurtige beslutninger. Professionelt men også ukendt. Nogle af forandringerne bliver måske permanente. Foreløbigt går det ok i Danmark. Om lidt skal vi tage forsigtige skridt ud i en gradvis genåbning af samfundet – men hvordan gør vi det?

GUIDEN65 er med til at fremme online kommunikation mellem borgere og brugere af velfærdsteknologi, og vi hjælper borgere, pårørende og brugere med at tale med hinanden om hjælpemidler, om livskvalitet og hvordan det går. Vore anmeldelser af hjælpemidler er baseret på ni livsstilskriterier.

Mere kommer til at foregå online fremover. Meget mere. Mange af vores arbejdsgange skal forandres, så vi får mindre kontakt og undgår smittefare.

GUIDEN65 viser hjælpemidler online, med mulighed for at uploade en film, se feedback fra andre brugere og selv lave en anmeldelse. Her kan kommuner, fagpersoner og undervisere fremvise de mest brugte velfærdsteknologier til borgere online. Og borgere, pårørerende, fagpesoner og studerende kan dele viden.

Der er et teknologiskifte på vej, som nu bliver accelereret af CORONA krisen. Møder og konsultationer afholdes online, og teknologien få stor opmærksomhed. Vi kommer ikke tilbage det vi havde før.

 

FAKTA: På GUIDEN65 har brugere og fagpersoner ordet

 • GUIDEN65 er en brugerdrevet platform, hvilket vil sige, at det er brugerne selv eller de fagprofessionelle, der sammen med en bruger anmelder velfærdsteknologi og hjælpemidler.
 • GUIDEN65 giver bedre overblik over, hvad der findes af hjælpemidler og velfærdsteknologi på markedet lige nu.
 • GUIDEN65 samarbejder med en række virksomheder, kommuner, organisationer og uddannelsesinstitutioner.
 • GUIDEN65 er stiftet af Sussi Bianco og Esther Davidsen.

 

BRUGERANMELDELSER – GUIDEN65 er trustpilot for hjælpemidler

Brugeranmeldelser breder sig overalt. Det er en stor tryghed at læse om andre brugeres erfaringer, når man skal anskaffe sig noget nyt, eller står i en ny situation. På GUIDEN65 finder du anmeldelser af hjælpemidler og velfærdsteknologiske løsninger baseret på brugeres personlige erfaringer.

Anmeldelser er brugerdrevne – og derfor har vi brug for din hjælp! Del din viden og dine erfaringer og hjælp andre til at træffe de gode valg, der passer til dem. Gå sammen med dine kolleger eller en ældre, du kender og  lav en anmeldelse – det tager kun 5 min! ★★★★★
Undersøg først om produktet er på GUIDEN65. Skriv navnet i søgefeltet – eller gå på opdagelse via menupunkterne øverst på forsiden her.

Under produktbilledet udfylder du anmeldelsen. Klik på: “Se eller lav anmeldelse” – og så er du igang. God fornøjelse.

Hvis du vil anmelde et hjælpemiddel eller en service der endnu ikke findes på GUIDEN65 så kan du uploade det først,  det er også nemt – klik her

 

DemensLivs Livline

Ring til Demenslivs livline når du har spørgsmål relateret til demens. Teamet består af sygeplejersker med solid viden og erfaring indenfor demensområdet.

Læs mere

rehaps.dk

rehaps.dk er køb og salg af brugte hjælpemidler på nettet. Tjek os, før du anskaffer kostbart nyt. Online-portal for både private og virksomheder.

Læs mere

Videobog

Videobogen er en fysisk bog med en integreret skærm, som fremviser filmklip og billeder. Det er således en moderne fotobog, der kan afspille film og lyd.

Boblberg

Boblberg er en gratis borger-til-borger portal, hvor du kan finde nye fællesskaber og relationer på tværs af landet og med baggrund i fællesinteresser.

Læs mere

Ved du nok om dit immunsystem?

GLEM DET! Ideen om at man ikke kan gøre noget ved sit immunsystem, er forkert.

HELDIGVIS!

Læs mere

4Mvideo

4Mvideo er et videobaseret system for cykelmotion til brug i eget hjem. Løsningen gør det sjovt og hyggeligt at bruge en motionscykel.

Læs mere

 

Kender du én, der vil læse med?
Del på facebook

Tweet

Videresend

 • Brugervenlighed
 • Instruktion
 • Opstart
 • Design
 • Holdbarhed
 • Service
 • Pris/kvalitet
 • Øget selvstændighed
 • Øget livskvalitet
Brugeranmeldelse
 • Brugervenlighed
  Sender

  Hvor let er hjælpemidlet at bruge? (1 stjerne er dårligst, 5 stjerner er bedst)
 • Instruktion
  Sender

  Hvor god er den instruktion, du har fået? F.eks. gennem brugermanualen, videovejledning, mundtlig instruktion m.m.
 • Opstart
  Sender

  Hvor let er det at starte med at bruge hjælpemidlet?
 • Design
  Sender

  Kan du lide udseendet?
 • Holdbarhed
  Sender

  Bliver det hurtigt slidt, eller går det nemt i stykker?
 • Service
  Sender

  Er det nemt nok at få hjælp, hvis der opstår problemer med hjælpemidlet?
 • Pris/kvalitet
  Sender

  Stemmer hjælpemidlets kvalitet overens med det, du betalte for det?
 • Øget selvstændighed
  Sender

  I hvor høj grad mener du, at hjælpemidlet bidrager til mere selvstændighed?
 • Øget livskvalitet
  Sender

  I hvor høj grad mener du, at hjælpemidlet bidrager til at øge livskvalitet?
Bedømmelse af kommentarer 0 (0 Gæstevurderingerne)
Scroll to Top
Scroll til toppen